זריעת או שתילת של פלפל חריף
הכנת שתילונים של פלפל חריף (סטרטרים) לעציצים
אפשר בקלות להכין שתילים של פלפלים חריפים אצלכם בגינה. הזמן המתאים לכך הוא חודשים מרץ אפריל.
מה שצריך לשם כך הוא:
זרעי פלפלים חריפים האהובים עליכם
מגש שתילה או עציצים
מצע שתילה
כפפות
מים ואור שמש
פלפל חריף, איך עושים את זה?
מומלץ לעבוד עם כפפות להגנה על עור הידיים. בסיום הזריעה יש לשטוף היטב ידיים עם מים וסבון.
ממלאים את מגש השתילה במצע שתילה
מרטיבים את המצע ע"י הזלפת מים ויוצרים בכל תא שתילה גומה בעומק של כ-1 ס"מ, בעזרת האצבע.
במידה ובחרתם להשתמש בעציץ, יוצרים מספר גומות בעומק של כ-1 ס"מ, בעזרת האצבע.
מניחים בכל גומה 1-2 זרעים ומכסים במצע נוסף
משקים שוב
ממקמים את המגש במקום מואר
על מנת שהזרעים ינבטו, יש לשמור את המצע לח אך לא רטוב מדי.
טמפרטורה אידיאלית לנביטת פלפלים נעה בין 18 מעלות ל- 25 מעלות.
קיימת שונות רבה בין זני הפלפלים השונות ולכן יש להביא בחשבון שחלק מהזרעים ינבטו בין 7 ל- 14 ימים לאחר הזריעה,
אך חלקם גם לאחר 4 שבועות, לכן היו סבלנים.
איך יודעים שהשתילונים מוכנים להעברה לעציץ הגדול?
כאשר השורשים ממלאים את גוש השתילה וזה קורה כ- 3 – 4 שבועות לאחר הנביטה. בתקופה הזו מנסים למשוך בעדינות את השתילון, אם הוא נשלף בקלות עם כל גוש האדמה ורואים שהשורשים מפותחים, ניתן להעביר לעציץ גדול.
טיפים לגידול פלפ חריף:
לא להשקות יותר מדי – אם האדמה לחה (אפשר לגעת עם האצבע ולבדוק), אין צורך להשקות, אפילו יומיים או שלושה.
הנביטה מתבצעת בתוך הקרקע, בחושך, ולכן עד שהזרעים ינבטו אין צורך באור, אולם כדאי למקם את מגש הנביטה באזור מואר שכן מרגע הנביטה הנבטים הצעירים זקוקים לשמש על מנת לבצע פוטוסינתזה. שתילונים שינבטו במקום מוצל יהפכו להיות אתיולנטיים, כלומר ארוכים ודקים ובעליי גוון עלווה בהיר. בשלב הנביטה ועד לשלב העברת השתילונים (סטרטרים) לעציצים גדולים אין צורך לדשן. מצע השתילה מכיל את כל חומרי ההזנה הדרושים לשתילונים הצעירים כדי להתפתח.
זנים מיוחדים של זרעי פלפל חריף שניתנים להשגה אצלינו:
החריפים ביותר – קרולינה רייפר Carolina Reapwe)), 7 pot lucy, סקורפיון (Scorpion), אפוקליפסה שוקולד (Apocalypse chocolate).
מתאימים לגינות קטנות ולעציצים קטנים – תאלינדי (Thai), טבאסקו (Tabasco), חלפיניו (Jalapeno), פרסנו (Fresno), בלק פרל (Black Pearl).
מתאימים להכנת אבקות יבשות – קאיין (Cayenne), פיץ' גוסט סקורפיון (Peach Ghost Scorpion), ג'מאיקן משרום Jamaican Mushroom)).
בעלי היבול הרב ביותר – הבנרו אדום (Red Habanero), הבנרו מנורת נייר (Maya lantern Habanero), קאיין (Cayenne).
זנים מיוחדים – עין הציפור (Bird eye), שוגר ראש פיץ' (Sugar Rush Peach)
האהובים ביותר בבית הפלפל – למון דרופ (Lemon Drop), הבנרו שוקולד (Chocolate Habanero) וזנים נוספים ניתן למצוא באתר של בית הפלפל