top of page
פלפלים כבושים
חומרים:
1 קג' פלפל שיפקה או כל פלפל אחר
מים
מלח
צנצנות עם מכסה
אופן ההכנה:
-
מכינים את תמיסת המלח – מערבבים בקערה מים ומלח ביחס של 1 כף מלח ל1 כוס מים.
-
מכניסים את הפלפלים אחד אחד לצנצנת וממלאים בצפיפות כ 3/4 מהצנצנת.
-
מוסיפים את תמיסת המלח לצנצנת עד כדי כיסוי הפלפלים. אך משאירים כ- 1 ס"מ מהצנצנת ללא נוזלים, לגזים שיצטברו מהתסיסה.
-
סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים על השיש.
-
ב 4 ימים הראשונים פותחים כל יום את המכסה לשחרור הגזים.
-
ממתינים כ- 10 עד 20 יום ובודקים אם הפלפלים מוכנים.
-
ניתן לשמור במקרר לאורך זמן.
bottom of page